APV VS 1200 M1 vario wiedeg.

APV wiedeg

Dit voorjaar heb ik, samen met mijn 2 collega’s in onze samenwerking, geïnvesteerd in een APV wiedeg. Het gaat om de APV VS 1200 M1 Mario wiedeg. We hebben deze gekocht bij Weevers in Swifterbant.

De laatste jaren zien we steeds meer dat bepaalde onkruid gewasbeschermingsmiddelen verdwijnen van de markt. Goede alternatieve middelen komen steeds moeilijker of zelfs niet meer op de markt. Vooral in het gewas uien is dit het geval. Omdat voor te zijn hebben we besloten om een wiedeg te kopen. We kunnen nu alvast ervaring opdoen met deze machine. De wiedeg heeft een uitstekende werking op kiemend en klein onkruid.

Tevens kunnen we de machine ook inzetten als er korstvorming lijkt te ontstaan in onze gewassen. Afgelopen jaar hebben we een wiedeg gehuurd voor gebruik in de suikerbieten. Dit was een Treffler wiedeg. Zie hier het artikel met video.

We hebben voor een brede wiedeg gekozen om capaciteit te kunnen halen met het eggen. De wiedeg heeft ca. 350 onafhankelijk en indirect geveerde tanden. De tanden zijn 8 mm dik.