10 februari 2023; congres Boerderij educatie Nederland

Congres Boerderij educatie Nederland

Op 10 februari werd het jaarlijkse congres Boerderijeducatie Nederland gehouden in Nijkerk. Dit is een inspiratiebijeenkomst voor educatieboeren en -tuinders. Sinds 2021 ben ik educatieboer en aangesloten bij de Vereniging Kom bij de Boer. Kom bij de Boer verzorgt boerderijlessen waarin basisschoolkinderen uit groep 3 tot en met 8 laten zien waar hun voedsel vandaan komt. Kom bij de Boer is aangesloten bij Boerderij educatie Nederland. Vanuit heel Nederland kunnen educatieboeren meedoen aan het congres. Dit werd gehouden in De Schakel te Nijkerk.

Terugblik op deze dag.

Tijdens dit congres was het mogelijk om diverse inspiratie sessies te volgen. Sessies over lesmateriaal, tips voor boerderijbezoek etc. Zelf moet ik nog onze eerste school ontvangen. De planning is om dat dit jaar te doen. Bij het congres deel je ervaringen met andere educatieboeren en dat kan ik weer gebruiken voor onze boerderijles.

Via de website van Kom bij de Boer is een les te boeken.