2 juli 2005

2 juli 2005: uien afleveren

Eindelijk was het dan zover. Na de uien bijna 10 maanden te hebben bewaard zijn ze afgelopen voor niks opgehaald door Vos uit Wijk bij Aalburg.
Ik wist niet dat ik zo blij kon zijn. Vol spanning was het wachten dat de uien goed werden bevonden. De uien vertoonden nog geen schotverschijnselen, wel werden ze wat zacht. Normaal gesproken had ik ze al in maart willen verkopen. Maar sinds de exportstop van Rusland in december 2004 zijn de uien nooit duurder geweest dan 0 cent. De uienteelt in 2004 heeft zo veel geld gekost. In de aardappelbewaring heb ik nog ca. 20 ton uien zitten die niet meer goed zijn. Maandag worden die door fouragehandel Jan Bakker opgehaald. Deze zullen vergist worden of een andere bestemming krijgen.

Donderdag heb ik s’nachts 9 mm regen gehad en s avonds nog eens 13 mm. De gewassen hadden dat wel nodig na een periode van warmte en droogte.