Juni 2005

Juni 2005

5 juni 2005: Op het uienland heb ik een tweede kunstmest bemesting gedaan. Deze week ook nog door de suikerbieten geweest om de laatste onkruiden te verwijderen. De suikerbieten hebben wel wat geleden van de onkruidbespuiting van een week eerder. Nu groeien ze er gelukkig weer doorheen.
Afgelopen week totaal 23 mm regen gehad, waarvan 13 mm met de onweersbuien op vrijdagavond 3 juni. Gelukkig geen schade gehad in de gewassen van deze buien. Jan Bakker heeft 3 autos kippemest gebracht, die ik in het najaar ga uitrijden over het land waar in 2006 de aardappels komen.

12 juni 2005: De gewassen groeien de afgelopen week niet zo hard meer. Het is veel te koud. Komende week voorspellen ze wat warmer weer.
De uien in de bewaring zijn nog niet weg. Ik heb nog steeds een kleine hoop dat ze toch nog weggaan. Ze zijn nog goed. De tijd begint wel te dringen.

20 juni 2005: Afgelopen weken op de aardappels nog wat Multi K Mg gestrooid als overbemesting. En met de foetsiespuit door de aardappels om een enkele distel, hoefblad etc. te verwijderen. De gewassen groeien door de 15 mm regen van vorig weekend en de hogere temperaturen goed. Maar als de hitte van deze week doorzet krijgen de gewassen er toch wat last van. De structuur van de grond is niet goed. De aardappelen zijn ongelijkmatig opgekomen door het late poten en qua stand een stuk later. De zon warmt de ruggen flink op wat toch invloed kan hebben op de opbrengst van dit jaar.

25 juni 2005: Afgelopen nacht met wat onweersbuien 7 mm regen gehad. De gewassen hebben daar goed op reageert. O.a.de aardappels en uien zijn na de regen zichtbaar opgefrist. Vooral de aardappels, hebben door de hittegolf van afgelopen week, het behoorlijk moeilijk gehad. Overdag was het loof van de aardappels slap. Het is goed te zien in de buurt dat sommige erg laat gepote aardappels het erg moeilijk hebben door de hitte. Deze aardappels staan nog maar net boven. Het lijkt komende week ook weer droog te worden. Dat is maar beter zo. Dan kunnen we misschien weer eens een goeie prijs voor ons produkten krijgen. De uien van oogst 2004 die nog in de schuur zitten gaan komende week nog weg. Ze zijn nog goed alhoewel de temperatuur van het produkt door het warme weer behoorlijk is opgelopen. Ik zou blij zijn als ze eindelijk weg waren.