8 februari 2023; Kiemremming aardappelen

Kiemremming aardappelen

Van Wesemael uit Biddinghuizen heeft onze fritesaardappelen behandelt met de kiemrustverlenger 1,4 sight. De werkzame stof van dit middel komt van nature voor in de aardappel. Het product is vloeibaar en wordt met de zogenaamde swingfog verhit zodat het als gas in de partij aardappelen wordt geblazen. Door de ventilatoren in de aardappelbewaring aan te zetten verspreid het gas door de aardappelen.
Door de kiemrust te verlengen zorg je ervoor dat de aardappel in rust blijft en minder kilo’s verliest met behoud van kwaliteit. De dosering is deze eerste maal 20 ml/ton. Over ca. 6 weken vindt er een herhaling plaats maar dan met de helft van de dosering.
8 februari 2023; Kiemremming aardappelen
Op de pallet staat de swingfog. Via een gat in de voorkant van de aardappelbewaring wordt het gas door de aardappelen geblazen.


8 februari 2023; Kiemremming aardappelen
Het gas wordt de aardappelbewaring ingeblazen. Door de ventilatoren aan te zetten verspreid het gas door de aardappelen, zodat alle aardappelen behandelt zijn.