27 juli 2022; wintertarwe afeleveren

Wintertarwe afleveren

Woensdagochtend 27 juli is de wintertarwe afgeleverd. De wintertarwe is maandagmiddag 25 juli geoogst. De wintertarwe gaat naar Agrifirm. Post & Haveman is het transportbedrijf die de wintertarwe ophaalt en naar de grote graanopslag Graansloot te Kampen brengt. Daar bewaard Agrifirm de wintertarwe. Het ras is Spearhead.

Dit jaar is de opbrengst van de wintertarwe erg goed. We halen dit jaar een opbrengst van 11,5 ton/ha bij een vochtpercentage van 15 %. Het vocht % is precies goed. Boven de 15 % moet er aan Agrifirm droogkosten betaald worden. Beneden de 15 % verlies je kilo’s. Eigenlijk precies goed zo.
Het hectoliter gewicht bedraagt 72. Hoe hoger dit gewicht hoe beter de kwaliteit van de wintertarwe. Boven de 70 is een goed gewicht.