13 april 2022; aardappels afleveren

Aardappels afleveren

Zondagmiddag 10 april zijn we begonnen met het afleveren van onze fritesaardappelen.

De fritesaardappelen zitten in de pool van APF-Eriva, waar meerdere  aardappel telers hun aardappels van oogst 2020 in hebben zitten. Meer info over de werking van een aardappelpool.
De aardappelen gaan naar de fritesfabriek van Agrarfrost te Wildeshausen in Duitsland.

Voordat de aardappels weggaan wordt de bakkwaliteit nog bepaald. Zo kan APF-Eriva de juiste afnemer voor de partij aardappelen vinden. In dit geval Agrafrost. De aardappels komen er nog mooi uit. De kwaliteit is goed.Ik schep de aardappelen zelf op met de heftruck. Zondag zijn 6 vrachtwagens geladen. Maandagochtend nog eens 4 vrachtwagens. Dinsdag 3 vrachten en woensdag nog eens 3 vrachten. Nog niet alles is weg. De rest wordt eind van de week geladen.