9 april 2022; Natte en koude week

Natte en koude week achter de rug

We hebben een erg natte en koude week achter de rug. Vooral donderdagochtend 7 april viel er in korte tijd behoorlijk wat regen, 15 mm. Later op de dag en tot en met zondag 10 april bleef het buiig en koud. Ook zat er soms wat hagel in de buien.

9 april 2022; Natte en koude week

Op onze akkers is het dan ook behoorlijk nat geworden. Sinds dat de suikerbieten gezaaid zijn gaan we toch richting de 50 mm neerslag. Vooral op het gezaaide suikerbieten perceel stonden  donderdag 7 april wat plassen op het land. Juist op de plekken waar de grond iets extra bewerkt is. Ook de lage plekken in de percelen haal je er met zoveel neerslag wel uit.

Gelukkig komt er een drogere, warmere periode aan. Hopelijk kunnen we dan weer verder met het zaaien van de uien en de peterselie en iets later met het poten van de aardappelen. Best kans dat na deze nattigheid het land pas na het Paasweekend weer wat opgedroogd is.