8 april 2021; aardappel land voorbewerken met Moreni rotorkopeg en Perfect klepelmaaier

Aardappel perceel voorbewerken

Donderdag 8 april heb ik het perceel waar de aardappelen dit jaar komen alvast voorbewerkt. Het perceel is 11 januari met de spitmachine gespit. Er stond toen een groenbemester met gele mosterd en bladrammenas. Een deel van de groenbemester is niet kapot gevroren. Vandaar dat ik het perceel toch maar met de rotorkopeg heb voorbewerkt.
8 april 2021; aardappel land voorbewerken met Moreni rotorkopeg en Perfect klepelmaaier

Voorop de Steyr trekker een Perfect klepelmaaier om de al dode groenbemester wat kort te maaien. Achterop de trekker een Moreni rotorkopeg die de groenbemester wat inwerkt en de grond alvast wat bewerkt. De rotorkopeg heb ik gehuurd van mijn collega buurman en is nog gloednieuw.


8 april 2021; aardappel land voorbewerken met Moreni rotorkopeg en Perfect klepelmaaier

Genoeg meeuwen op zoek naar wormpjes.

Over 1-2 weken worden dan de aardappels gepoot.