25 januari 2021; ploegen

Ploegen

Wat later dan ik gewend ben (normaal november) heb ik maandag 25 januari een perceel geploegd. Sinds de uienoogst half september is het weer constant wisselvallig geweest. Een paar dagen droog en dan weer regen. In januari hebben we 1 of 2 nachten wat nachtvorst gehad, maar verder is de winter van 2020/2021 nog niet veel soeps.
Uiteindelijk na een paar droge dagen en een nacht met lichte vorst is het perceel waar in 2020 verse soja en peterselie heeft gegroeid toch nog geploegd. Totaal 7,2 ha. De vogelakker blijft nog een jaar liggen.

25 januari 2021; ploegen

Foto 12 augustus 2020 genomen.


In de soja is in september nog een groenbemester, gele mosterd gezaaid. Tevens is er nog een klein strookje met een groenbemester mengsel van haver, bladrammenas en wikken gezaaid. Dit zaad had ik nog over bij het zaaien van deze groenbemester in het geoogste wintertarwe perceel.

25 januari 2021; ploegen

Foto 12 november 2021 genomen.

Het peterselie perceel ploegde mooi om.

25 januari 2021; ploegen

Wortels van de peterselie zijn goed zichtbaar.


Waar de verse soja heeft gestaan was de klei wat vettiger.
Nu maar eens hopen op wat flinke vorst, zodat de grond nog op kan knappen voordat het voorjaar word.