18 december 2019; uien afleveren

Uien afleveren

Woensdagochtend 18 december zijn de laatste uien van oogst 2019 afgeleverd. De vrijdag ervoor waren er al 8 vrachten afgeleverd, waarna dinsdagmiddag nog eens 2 vrachten zijn afgeleverd. De uien zitten in de Stichting Uienpool Flevoland. Deze verkoopt vanaf november tot en met mei uien voor een groep telers in Flevoland.
Martin Schoot-Uiterkamp heeft de uien met de verreiker opgeschept en geladen op de vrachtauto. Transoord uit Ammerzoden doet het transport. De uien zijn naar Vos Onions in Veen gegaan. Deze heeft de uien gesorteerd en verpakt. De bestemming van onze uien was voornamelijk Hongarije. De kwaliteit van de uien was erg goed. De netto-opbrengst komt uit op 45 ton/ha. Een stuk lager dan normaal (60-65 ton/ha). Uiteraard komt dat door de droge zomer van 2019.