16 augustus 2019; onderhoud Lemken rotorkopen

Onderhoud machines

Afgelopen week wat kleine onderhoudsklusjes gedaan aan de Grimme stortbak en de Lemken rotorkopeg.

Aan de Lemken rotorkopeg hebben we nieuwe tanden gemonteerd. De oude waren versleten en aan vervanging toe. De nieuwe tanden hebben een slijtvast laagje waardoor ze langer mee kunnen gaan. We hebben met de oude tanden 5,5 jaar gedaan.


Op de Grimme stortbak hebben we een zelfsmerend systeem op de bodemketting gezet. De bodemketting is erg gevoelig voor stof. Bij het niet op tijd smeren loopt deze steeds zwaarder. Om dit te voorkomen heeft Dick, monteur bij landbouwmechanisatie bedrijf Weevers uit Swifterbant, een zelfsmerend systeem ontwikkelt. Op de ketting wordt een soort van borstel gemonteerd met een slangetje eraan. Deze staat in verbinding met een regelkraan en een bankje met olie. Via dat tankje gevuld met olie en de kraan waarmee zelf de hoeveelheid te smeren olie is in te stellen, word de ketting gesmeerd. Ideaal.

16 augustus 2019; onderhoud Grimme stortbak

16 augustus 2019; onderhoud Grimme stortbak