15 augustus 2019; nieuwe aardappelrooier Grimme GT170S

Nieuwe aardappelrooier

Deze zomer heb ik samen met mijn 2 collega’s waarmee ik samenwerk onze Grimme GZ 1700 DL1 aardappelrooier ingeruild voor een Grimme GT170 S aardappelrooier. Afgelopen jaar hadden we bij mijn collega al een demo van een getrokken Grimme bunker aardappelrooier. Maar deze voldeed niet aan ons budget. Totaal rooien we ca. 32 ha aardappelen per jaar. Met dat areaal is de bunkerrooier niet uit te rekenen.

Van het voorjaar kwam er een mooie rooier bij een collega akkerbouwer vlakbij ons in de buurt vrij. De rooier heeft als bouwjaar 2007 en er is 600 ha aardappelen meegegroeid.  Deze rooier een Grimme GT 170 S zag er nog heel mooi en goed onderhouden uit en heeft wat specificaties  waarmee we de komende jaren wel weer mee vooruit kunnen. Afgelopen week hebben we de nieuwe rooier opgehaald en de oude omgeruild. Hieronder foto’s van de oude Grimme GZ 1700 DL1 die we ingeruild hebben.


Hieronder foto’s van de nieuwe Grimme GT 170 S aardappelrooier. Deze rooier hebben we tweedehands in 2008 gekocht. We hebben daar 11 oogstjaren met veel plezier gerooid.