9 en 10 mei 2019; aardappels afleveren

Aardappels afleveren

Donderdag en vrijdag 9 en 10 mei zijn de aardappels afgeleverd. Donderdagmiddag zijn 5 vrachtwagens geladen en vrijdag over de hele dag nog eens 7 vrachtwagens. De aardappels, het ras Innovator, teel ik voor APF Holland BV. De aardappels zitten in de pool, waar meerdere APF Holland telers hun aardappels van oogst 2018 in hebben zitten.
De aardappels gaan naar Agrarfrost een Duitse fritesverwerker in Aldrup. Ik zelf schep de aardappels op met de heftruck en schepbak. Via een stortbak en een transport gaan de aardappels de vrachtwagen in.
Doordat de aardappels naar Duitsland gaan zitten de vrachtwagens niet vol. 1 vrachtwagen neemt ca. 28 ton aardappels mee. In Nederland is dat gauw wel 35 ton. De Duitse wet laat niet dat niet toe.

Het werd uiteindelijk ook wel tijd dat de aardappels weggingen, want achter in de bewaring waren sommige aardappels al behoorlijk aan het kiemen.

9 en 10 mei 2019; aardappels afleveren