30 april 2019; frezen aardappelen

Aardappelen frezen

De aardappelruggen heb ik maandag en dinsdag 29 en 30 april aangefreesd met de Baselier rijenfrees. Door de ruggen aan te frezen ontstaat er meer ruimte voor de aardappels om ongestoord te kunnen groeien. Het groen worden van aardappels wordt zo ook voorkomen.


Onze spuitmachine is 48 meter breed. Om de 48 meter worden er dan spuitpaden aangelegd. We poten deze paden wel in, maar de buitenste rug van de 4 te poten ruggen worden niet gepoot. Tijdens het frezen van deze spuitpaden schrapen we iets grond van deze 2 buitenste ruggen af. Ik rijdt daarna met de trekker en spuitmachine over deze ruggen om ze al vast wat aan te rijden. Er word niet te veel grond afgeschraapt, zodat bij veel neerslag de kans kleiner is dat er geen water in de spuitpaden komt te staan. (zie foto’s onder)