25 april 2019; uien afleveren

Uien afleveren

15 april is men begonnen met het leeghalen van de uien uit de uien bewaring. Donderdagmiddag 25 april zijn de laatste uien op de vrachtwagen gegaan.

Onze uienbewaring is afgelopen jaar gehuurd door Vos Onions uit Veen. Normaal zitten mijn eigen uien in de bewaring, maar deze heb ik in september 2018 afland verkocht. Dat heb ik gedaan om dat er in het uienveld teveel uien met een aantasting van de bodemschimmel Fusarium zaten. Het risico was te groot om de uien zelf te bewaren.

Uiteindelijk is de bewaring nog wel vol gekomen. Er is net geen 700 ton in gegaan. Meer info over het inschuren van de uien in september 2018.

Martin Schoot-Uiterkamp heeft de uien met zijn Manitou verreiker op de vrachtwagen geladen. In de bak kan de verreiker ca. 2 ton uien meenemen. Binnen een half uur is een vrachtwagen vol. Transoord heeft de uien naar Vos Onions vervoerd.