22 april 2019; Open dag 2e paasdag Tulpenroute Flevoland

Open dag Tulpenroute Flevoland geslaagd

De open dag die we tweede paasdag, 22 april, na aanleiding van de Tulpenroute Flevoland hebben georganiseerd was zeer geslaagd. Meer dan 300 bezoekers mooi verdeeld over de dag kwamen een kijkje nemen op ons bedrijf.
De Tulpenroute Flevoland kwam dit jaar voor het eerst langs ons akkerbouwbedrijf. De organisatie van de tulpenroute heeft mij gevraagd of ik geïnteresseerd was om een open dag te houden. Doel van de tulpenroute is niet alleen de mensen van de tulpenvelden te laten genieten, maar ook de agrarische sector in het algemeen te promoten.

De open dag begon om 11 uur.



Men kon een kijkje nemen in de bewaarschuur waar men de uien en aardappelen kon bekijken. Ik heb door Studio Tof! uit Dronten mooie banners en posters laten maken om aan de burger te laten zien hoe ons bouwplan in elkaar steekt en per gewas een teeltoverzicht gemaakt. In een apart hoekje kon men videos bekijken van de werkzaamheden die op Harrysfarm worden gedaan.
Het FAC, Stichting Veldleeuwerik, Agrifirm en SESVanderHave hebben nog wat informatiemateriaal aangeleverd.


Verder kon men door middel van de mini-pieperprijsvraag de hoeveelheid aardappels raden die op een pallet van de heftruck stonden. Het goeie antwoord was 600. Jan Truin uit Lelystad heeft hiermee een mooie bodywarmer gewonnen.


Verder werd er verse patat gebakken van onze eigen aardappelen en was er voor de kinderen een knutselhoekje.


Imkerij de Flevobij uit Swifterbant was uitgenodigd om wat te laten zien over bijen.

Tegen 17.00 uur gingen de laatste bezoekers weg. Al met al een zeer geslaagde open dag.