30 augustus 2018; droogte tijdelijk voorbij

Droogte even voorbij

Na een droge periode vanaf eind mei tot 9 augustus is er toch al met al hier op ons bedrijf 95 mm regen gevallen. Van 15 juli tot en met 8 augustus is het geen 1 dag onder de 25 graden geweest. 8 dagen zelfs van 30 graden en meer.

30 augustus 2018; droogte tijdelijk voorbij


De gewassen hebben het zwaar gehad.  De aardappelen zijn niet beregend. De uien zijn wel tweemaal beregend.

3, 4 en 5 augustus 2018; uien beregenen

Zelfs de suikerbieten hebben het erg zwaar gehad. Rond de middag hing op 30+ dagen het loof slap, op de Flevolandse klei gebeurt dat niet vaak. Na de regen zijn de suikerbieten wel weer wat opgeknapt, maar voor de uien en de aardappelen is het te laat geweest. Van de uien verwacht ik een halve opbrengst en van de aardappelen 30 % minder opbrengst dan gemiddeld.

Hieronder foto’s van de suikerbieten, genomen op 7 augustus. Een dag dat het 33,8 graden werd.

Nu lijkt het weer de eerste week van september goed te worden zodat we de uien kunnen rooien en opladen. De aardappels zullen rond 20 september gerooid worden.