3 augustus 2018; wintertarwe stoppel lostrekken

Wintertarwe stoppel lostrekken

Woensdag en donderdag 1 en 2 augustus met de Lemken Karat cultivator 1 perceel wintertarwestoppel losgetrokken. Het andere perceel wordt volgende week gedaan omdat daar nog champost over word uitgereden. De tarwestoppel is inmiddels erg droog geworden. Vind je het gek na de lange periode van droogte en warmte. Ik wilde hier eigenlijk een groenbemester inzaaien, maar de slagingskans is nu erg klein. Het zaad kan niet kiemen in deze droge grond. De meningen van collega akkerbouwers zijn verdeeld. De ene zegt wel zaaien, want komt er regen dan kan het kiemen. De andere zegt niet, omdat het zonde is om in de droge grond te zaaien.
Ik houd het weerbericht goed in de gaten. Als er serieuze regen voorspeld word ga ik toch zaaien.