5 en 7 september 2017; uien laden 2017

6,5 ha uien in de bewaring

6,5 ha van de totaal 8,8 ha uien die op ons bedrijf groeien zijn opgeladen. Dinsdagmorgen 5 september zijn we om 10.30 uur begonnen met het opladen van de uien. De uien zijn een paar dagen ervoor gerooid. Jammer dat dinsdag om half 9 s’avonds al begon te regenen. Uiteindelijk viel er 11 mm.  Daardoor konden we niet verder. Donderdagmiddag 7 september om 13.30 uur weer begonnen. De grond was nog erg plakkering. De uienlader moest daarom regelmatig schoon gestoken worden. De uien kwamen ondanks de nattigheid wel mooi binnen. Tot 23.30 uur hebben we doorgeladen. Het duurde ook niet snel voordat het flink begon te regenen. Iets meer dan 2 ha is er nog blijven liggen. En dat blijft wel zo, want er komt aardig wat nattigheid aan.

Na afloop was er nog wel tijd voor een biertje.

5 en 7 september 2017; uien laden 2017

Inmiddels draaien de ventilatoren voluit om de uien droog te krijgen.

5 en 7 september 2017; uien laden 2017

Het zal nu wel even wachten voordat we weer verder kunnen. Er is flink veel regen voorspeld.