2 augustus 2017; wintertarwe laden voor Agrifirm

Geoogste wintertarwe opgehaald

Tijdens de laatste paar ha’s wintertarwe wat nog gedorssen moest worden heeft Post en Haveman woensdagmiddag de wintertarwe al opgeladen. Agrifirm heeft de wintertarwe gekocht en deze slaat het graan op bij Graansloot in Kampen.

De opbrengst van de wintertarwe is stukken beter dan vorig jaar. Er was wel een verschil per ras. De Reform bracht 10,7 ton/ha op bij een hectoliter gewicht van 78. De Graham bracht 11,3 ton/ha op bij een hectoliter gewicht van 75. Het hectoliter gewicht is erg goed dit jaar en dat is een teken dat de kwaliteit van de wintertarwe ook goed is. Hoe hoger hoe beter vaak de bakkwaliteit is . Beneden de 7o is de kwaliteit vaak al minder. Het vocht % was gemiddeld 16,3. Boven de 15,5 % worden er door Agrifirm droogkosten in rekening gebracht.