14 februari 2017; eerste bemesting wintertarwe

14 februari 2017; eerste bemesting wintertarwe

Vanmorgen al om half 6 op het land om de wintertarwe een eerste bemesting te geven. Door de lichte vorst ging het perfect. De trekker rijdt dan geen diepe sporen in het land. De eerste bemesting op wintertarwe geef ik in de vorm van kunstmest. En wel de mestsoort KAS Zwavel. Deze meststof bevat 24 % stikstof en 15 % Zwavel. De meststoffen zijn geleverd door Agrifirm en zitten in bigbags. In 1 bigbag zit 600 kg kunstmest. Met de heftruck tillen we de bigbag op en hangen hem boven de kunstmeststrooier. Met een mes snijden we de bigbag vanonder los, zodat de kunstmest in de kunstmeststrooier terecht komt. In de strooier kan ca. 1650 kg kunstmest. De trekker rijdt op GPS. Op 2 cm nauwkeurig strooien we dan de kunstmest 24 meter breed. Voordeel is dat je dan in het donker ook goed kan rijden. Per ha is 450 kg Kas Zwavel gestrooid. De tweede bemesting is in april in de vorm van varkensdrijfmest. Om 8.00 uur was ik klaar. Niet veel later werd het al dooi.