6 maart 2017; weekoverzicht

6 maart 2017; weekoverzicht

De laatste paar weken is het toch nog behoorlijk nat geworden. De winter verliep daarvoor redelijk rustig en droog, maar nu is er toch serieus water gevallen. De laatste 4 weken in totaal 76 mm. Landwerkzaamheden zitten er voorlopig dan ook nog niet in. Het eerste zaaizaad is wel al binnen, namelijk het zaad van de suikerbieten.

6 maart 2017; weekoverzicht


Komend jaar krijg ik ook weer een suikerbieten proefveld van SES van der Have. Inmiddels met hun het nieuwe plan voor komend jaar besproken.

6 maart 2017; weekoverzicht


Mechanisatie bedrijf Weevers uit Swifterbant organiseert jaarlijks met Agrometius een gebruikerstraining cq opfriscursus Trimble GPS. Samen met Agrometius en de gebruikers worden o.a. tips en problemen van het Trimble GPS  systeem uitgewisseld.


Voor de in oprichting zijnde studenten vereniging  T&A van Aeres Hogeschool te Dronten mocht ik voor ca. 60 belangstellende studenten een lezing houding over Harrysfarm. Rinus Vermue, biologische landbouwer en column schrijver van weekblad de Boerderij hield voor mij een lezing.

6 maart 2017; weekoverzicht


Inmiddels is het duurzaamheidsplan Stichting Veldleeuwerik voor Harrysfarm voor 2017 opgesteld.