10 t/m 14 oktober 2016: suikerbietenproefveld gerooid

10 t/m 14 oktober 2016: suikerbietenproefveld gerooid

Onder mooie droge omstandigheden heeft SES van der Have afgelopen weel het suikerbietenproefveld gerooid.

Vrijdagochtend 7 oktober is, de dit jaar nieuwe bietenrooier van Belgische makelij, op een dieplader van transportbedrijf Van Wieren gebracht. Maandag 10 oktober is SES van der Have begonnen met het rooien van 2820 plots. Elke plot is 6 meter lang en 1,5 meter breed. Het totale proefveld beslaat 2,53 ha. Naast ons bedrijf heeft SES van der Have nog een proefveld in de Noordoostpolder en Biddinghuizen liggen. De eerste is al geoogst. Verder heeft SES van der Have nog proefvelden in Drenthe, Groningen en in het Zuidwesten van Nederland liggen. Zo worden de diverse proefvelden onder diverse omstandigheden beproefd.