14 oktober 2016: tarwe zaaien in bietenland

14 oktober 2016: tarwe zaaien in bietenland

Ook in het geoogste suikerbietenland heb ik wintertarwe gezaaid. Doordat de suikerbieten dit jaar onder droge omstandigheden geoogst zijn heb ik in plaats van ploegen het land eerst losgetrokken met de Agrisem combiplow woeler met daarachter een Kongskilde triltandcultivator. De 140 pk sterke Steyr 6140 CVT heeft behoorlijk moeite om het taaie land los te trekken. Sneller rijden dan 4 km/uur zit er niet in.

Vrijdagochtend 14 oktober ben ik begonnen met het zaaien van de wintertarwe. In dit perceel van 10,5 ha zaai ik het ras Graham van kweker Syngenta. Afgelopen jaar heb ik dit ras al gehad en is goed bevallen. Ik zaai al een aantal jaren met een 3 meter brede Lemken zaaicombinatie. Dit is een combinatie van de Zircon rotorkopeg met een Saphir nokkenradzaaimaaimachine.