1 juni 2016: uitreiking prijzen Pieperprijsvraag 2016

1 juni 2016: uitreiking prijzen Pieperprijsvraag 2016

Woensdag 1 juni heb ik aan Johan Barendregt uit Schermerhorn de Pieperprijsvraag en bodywarmer uitgereikt.

Een week eerder was de spannende ontknoping live op twitter te volgen. Johan Barendregt, akkerbouwer van Barendregt Agro uit Schermerhorn werd de winnaar van de 5e Pieperprijsvraag editie. Samen met mijn broer Jan zijn we om 10 uur in de ochtend vertrokken via de dijk van Enkhuizen naar Schermerhorn voor een dagje uit naar Noord Holland.

Hier meer info over het droogleggen van de Schermer.

We worden na het parkeren van onze VW transporter hartelijk begroet door de gelukkige winnaar. Even voorstellen en dan maar een mooi plekje verzinnen voor een fotomomentje met de uitreiking van bloemen, beker en bodywarmer.

1 juni 2016: uitreiking prijzen Pieperprijsvraag 2016

De uitreiking op het gras voor de Noord Hollandse stolp woning.

Johan had speciaal voor ons alle tijd om ons over zijn erf van zijn ruim 150 ha groot akkerbouwbedrijf rond te leiden. Het akkerbouwbedrijf omvat een bouwplan van pootaardappelen, tafelaardappelen, suikerbieten, knolselderij, wintertarwe, grauwe erwten en nog wat zaaiuien. Er word op het bedrijf veel in eigen mechanisatie gedaan. Sleutelen aan de mechanisatie doen ze ook veel zelf. Er werken samen met Johan nog 4 medewerkers. De producten worden meest zelf bewaard en gesorteerd.

Rond 17.00 zijn we via Hoorn en Enkuizen weer terug naar huis gereden . Het was een zeer geslaagde dag in het prachtige Noord Holland. Ben benieuwd waar we volgend jaar met de beker naar toe gaan. 😉