6 november 2015; velduilen gespot tijdens ploegen

6 november 2015; velduilen gespot tijdens ploegen

Tijdens het ploegen van de tarwestoppel heb ik 2 uilen ontdekt. Ze bleven steeds vlak in de buurt bij het ploegen. Met een goeie Canon camera een paar mooie foto’s kunnen maken. Tijdens het ploegen zwerven er allerlei vogels rondom het ploegen rond zoals meeuwen, spreeuwen, een reiger, buizerd, valkjes etc. Ze zijn alert op de muizen die tijdens het ploegen naar boven komen. In de geploegde tarwestoppel zijn dat er velen. Maar 2 uilen dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Heel mooi om te zien want je rijdt er vlak langs, pas op een paar meter van de trekker vliegen ze weer iets verder. Een goeie camera meegenomen op de trekker en de uilen geprobeerd te fotograferen. Voor de kenners de lens die ik gebruikt heb is een Tamron 16-300 mm en de camera een Canon EOS 1100D.

Via twitter er achter gekomen dat het om 2 velduilen zou gaan. Alhoewel de meningen daarover wel verdeeld waren. Ook een buizerd vloog rond op de akker op zoek naar een prooi. Tijdens het ploegen worden verschrikkelijk veel muizen bovengeploegd, die daarna snel een schuilplaats zoeken in de omgekeerde klei.