12 november 2015; ploegen klaar

12 november 2015; ploegen klaar

De laatste twee percelen, de tarwestoppels, zijn geploegd.
Begin november ben ik begonnen met het ploegen van deze twee percelen waar wintertarwe heeft gestaan. In 1 perceel is met de wintertarwe rietzwenkgras meegezaaid en in de andere na de oogst bladrammenas met voederwikken. De voederwikken groenbemester is redelijk ontwikkeld. De bladrammenas minder. Ondergronds doet de groenbemester zijn werk wel goed. Wortels genoeg die zorgen voor lucht in de bodem.

Tijdens het ploegen ben je niet alleen. Genoeg dieren gespot. Dat komt omdat muizen graag in de tarwestoppel zitten. Roofdieren nemen hun kans waar om ze te vangen. Elke dag kwam ik de twee velduilen weer tegen, zoals dit prachtig exemplaar. Via twitter in contact gekomen met Wergroep de Grauwe Kiekendief. Jitty Hakkert van deze werkgroep is speciaal nog wezen kijken naar deze zeldzame velduilen.


De ploeg is inmiddels schoongemaakt en ingevet en staat in de winterstalling.

12 november 2015; ploegen klaar

De ploeg is inmiddels schoongemaakt en ingevet en staat in de winterstalling.