6 september 2015; boerburgertweet

6 september 2015; boerburgertweet

Komende week mag ik een week lang het populaire twitteraccount @boerburgertweet beheren. Nederlandse boeren twitteren sinds een aantal weken over hun dagelijkse werk en leven. Zij hebben zich op sociale media verenigd onder de naam ‘Boer en Burger Tweetmeet’. Het twitteraccount van waaruit getwitterd wordt heet: @Boerburgertweet en de twitterboeren zijn ook te volgen via www.facebook.com/boerburgertweet.
Doel is om de burger beter te informeren over het leven en werk als boer én de burger op een begrijpelijke manier uitleg te geven over de agrarische sector. Zo willen de boeren de burger op een open en eerlijke manier meer kennis geven over wat een boer dagelijks doet en meemaakt en de burger hiermee dichter bij het erf brengen. De tweets bestaan uit tekst, video’s en foto’s.

Via @Boerburgertweet wisselen boeren elkaar wekelijks af. Elke boer twittert steeds een week lang, elke dag over zijn/haar werk, bedrijf en gezin. In de week van 7 september tot en met 13 september is het mijn beurt. Ik neem dan het stokje over van @boerklaasen veehouder ui Wintelre.

Initiatiefneemster is Caroline Van der Plas, communicatie- en pr-medewerker bij de Nederlandse Vakbond Varkenshouders. Dit initiatief heeft ze op persoonlijke titel opgericht. Volgens Caroline krijgen de boeren te weinig waardering van de maatschappij en de politiek. Met dit initiatief wil ze de boeren in een positief daglicht zetten.

De eerste week was al een groot succes. In een week tijd 1700 volgers erbij en veel landelijke media aandacht. Inmiddels hebben zich tientallen boeren aangemeld waardoor tot augustus 2016 elke week een andere boer twittert en berichten op Facebook plaatst. De ene week is het een varkenshouder, dan een veehouder de andere week een akkerbouwer etc etc.
Op een begrijpelijke en heel persoonlijke manier proberen we als boer informatie en uitleg te geven over ons dagelijkse werk op de boerderij.

Hier interview op de radio met Omroep Flevoland.