23 augustus 2015; 4e proefrooiing aardappelen

23 augustus 2015; 4e proefrooiing aardappelen

21 augustus de derde proefrooiing gedaan uit mijn Innovator aardappelperceel.
Op 2 verschillende plekken in het perceel heb ik 2 maal 3 meter aardappelrug gerooid. Dit heb ik gedaan volgens de proefrooimethode van de VTA. Overigens waar ik met de vorige proefrooiing ben beeindigd ga ik weer verder met de volgende proefrooiing.

VTA staat voor Verenigde Telers Akkerbouw en is een vereniging van, door en voor akkerbouwers. Zij wil haar leden zo breed mogelijk informeren op het gebied van agrarische markten. Het is een non-profit organisatie. De VTA-leden vertegenwoordigen 40% van het Nederlandse consumptieaardappelareaal en eveneens een aanzienlijk deel van het uien- en knolselderijareaal. VTA voorziet telers van markt- en prijsinformatie voor 5 verschillende gewassen: consumptieaardappelen, uien, knolselderij, wortelen en graan. (bron: VTA)

Zelf ben ik ook lid van deze vereniging. Later deze zomer organiseert VTA proefrooiingen van o.a. aardappelen en uien onder de leden. De proefrooiing doet de teler zelf. Nu wil ik zelf elke week het groeiverloop bijhouden van onze Innovator aardappelen.

De aardappels zijn in een week tijd flink gegroeid. Nu zit ik op de 55 ton/ha netto. Volgende week kijken we of de groei nog doorzet. Het gewas zie je wel per dag aftakelen.

Hieronder het resultaat van proefrooiingen van nu en de laatste 3 jaar op Harrysfarm.

23 augustus 2015; 4e proefrooiing aardappelen