5 juli 2015; droogte op Harrysfarm valt nog mee

5 juli 2015; droogte op Harrysfarm valt nog mee

De akkerbouwgewassen hebben de hittegolf van week 27 goed doorstaan.
Het geluk hadden we dat de week ervoor ca. 70 mm neerslag was gevallen. De gewassen hadden daardoor voldoende buffer om de hitte door te komen. Beregening is niet nodig geweest. Donderdag 2 juli was de warmste dag met 32,7 graden. De temperatuur in de aardappelrug steeg door naar 23,8 graden. Zie foto hierboven. Die donderdagavond kregen we nog een verkoelende bui regen van 7 mm met flink wat onweer erbij. Voor deze regen had ik de uien nog een laatste bemesting van KAS (Kalkammonsalpeter) gegeven. De regen kwam goed van pas zodat de kunstmest direct op kan lossen en de wortels van de uien de kunstmest kunnen opnemen.

5 juli 2015; droogte op Harrysfarm valt nog mee