30 april 2015; eerste aardappelen oogst 2014 afleveren

30 april 2015; eerste aardappelen oogst 2014 afleveren

Woensdag 29 april zijn drie vrachtwagens met aardappelen afgeleverd.
Woensdagochtend om 4 uur werd de eerste vrachtwagen geladen. De volgende vrachtwagens werden om 5 uur en 6 uur geladen. Omdat de aardappelen via APF Holland naar Duitsland gaan neemt de chauffeur maar ongeveer 28 ton mee. De aardappels van het ras Innovator zijn bestemd voor de fritesindustrie. De drie vrachten zijn naar Agrarfrost te Aldrup (D) gegaan waar ze verwerkt worden tot frietjes. Later op de dag zouden nog meer aardappelen geladen worden, maar helaas ging de fabriek stuk. Tevens is 1 mei voor de Duitsers een vrije dag, omdat 1 mei de dag van de arbeid is. Dus gingen we helemaal niet meer verder. Nu worden aanstaande 5 en 6 mei weer geladen. Dan gaan de aardappelen naar Lamb Weston.