Open dag Harrysfarm

Open dag Harrysfarm

Vrijdag 6 maart van 13.00-20.00 organiseert Harrysfarm in samenwerking met DLV een open dag. De open dag wordt georganiseerd na aanleiding van de bouw van de nieuwe bewaarschuur in 2014. De nieuwe bewaarschuur voor aardappelen en uien kan men deze dag van binnen bewonderen.
Naast het bekijken van de nieuwe bewaring zijn er tijdens deze dag diverse standhouders aanwezig, er worden 3 lezingen gehouden en er is een mogelijkheid tot het maken van een rondvlucht van 10 minuten met een helicopter tegen een vast tarief. De helicopter zal tussen 13.00 en ca. 16.00 aanwezig zijn.

Open dag Harrysfarm

 

Open dag Harrysfarm

Open dag Harrysfarm


Standhouders:
Tijdens de opendag zijn 32 standhouders aanwezig in de bewaarschuur. Deze bedrijven geven uw meer informatie over wat hun bedrijf zoal doet en wat ze voor u kan betekenen. De onderstaande bedrijven zijn aanwezig.

Open dag Harrysfarm


Lezingen:
Tijdens de open dag hadden we het idee om ook wat lezingen te organiseren. De mening van u als trouwe bezoeker van Harrysfarm werd gevraagd welke lezing dat zou moeten worden. Hieronder de uitslag van deze enquete:

Open dag Harrysfarm

Veruit het meest populairste was hoe kunnen we de kloof tussen boer en burger verkleinen. Onderstaande lezingen zijn het uiteindelijke geworden:

Open dag Harrysfarm


Harrie Versluis is manager/projectleider Bouw Open Teelten bij DLV. Harrie begeleid veel bouwprojecten in de agrarische sector wat betreft de open teelten en is erg deskundig als het om bewaartechniek gaat.
Raphael Hoogvliets werkzaam bij Bureau YAP. Bureau YAP is een verbond van Young Agrifood Professionals die samenwerken aan innovatie en ondernemerschap in de voedselketen. Raphael was ook betrokken bij Het Eetcafe. Het Eetcafé is een on- en offline hangout voor boer en burger. Met Het Eetcafé brengen de Youth Food Movement (YFM) en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) boeren en burgers samen. Om elkaar te leren kennen, vragen te stellen, kritisch te zijn en discussie te voeren, omdat voedsel verbindt.
Raymond Klaassen, weerman van Omroep Flevoland verzorgd samen met Robert de Vries het dagelijkse weerbericht op Omroep Flevoland. Naast het weer is fotograferen zijn hobby. Resulterend in een mooie website.

In de bewaarschuur is een speciale ruimte vrij gemaakt waar de lezingen worden gehouden. Let op. Hier is plaats voor ca. 50 personen.


Helicopter vluchten:
Aerial Service Holland biedt mensen de mogelijkheid om voor 10 minuten een helicoptervlucht boven Harrysfarm en omgeving te maken. Er kunnen 2 personen per vlucht mee omhoog tegen een vast tarief van 35,- Euro per persoon. Tussen 13.00 en 16.00 is dit mogelijk.

Open dag Harrysfarm


Catering:
De catering tijdens de open dag wordt verzorgd door HJ Partyservice uit Dronten. Het geluid en verlichting in de bewaarschuur wordt verzorgd door Luimes AV uit Emmeloord.


Namens DLV en Harrysfarm tot vrijdag 6 maart.