6 oktober 2014; tweede perceel wintertarwe gezaaid

6 oktober 2014; tweede perceel wintertarwe gezaaid

Maandag 6 oktober is ook de wintertarwe in het eerder geoogst suikerbietenland gezaaid. Na het bietenrooien is het land losgewoeld. De grond was tijdens het bietenrooien zo mooi droog dat ik het land voor het zaaien niet meer hoef te bewerken. Normaal ploeg ik het bietenland. Nu ruim 2 weken later heb ik de tarwe gezaaid. Net als andere jaren zaai ik in de wintertarwe die op het bietenland staat rietzwenkgras mee. Het gras zit bij het tarwezaad in wat ik van Agrifirm koop. Voordeel hiervan is dat er niet meer in het voorjaar apart gras ingezaaid hoeft te worden. Als de wintertarwe volgend jaar geoogst is komt het gras tot ontwikkeling. De grond ligt er nog wel kluiterig bij. Dat is op zich niet zo erg. Het zaad zelf ligt mooi bedekt . Met de regen die opkomst is zal alles vlot kiemen.