4 oktober 2014; 1e perceel wintertarwe gezaaid

4 oktober 2014; 1e perceel wintertarwe gezaaid

Vrijdag en zaterdag 3 en 4 oktober is de eerste wintertarwe gezaaid. Onder mooie droge omstandigheden is 3 weken eerder dan vorig jaar de wintertarwe gezaaid. De wintertarwe is gezaaid in het perceel waar 2 weken eerder de aardappelen zijn geoogst. Dit perceel is 10,5 ha groot. Het land is direct na het aardappelrooien losgewoeld zodat ik zonder voorbewerking in 1 werkgang kan zaaien. De grond is nog mooi vochtig. Het tarwezaad kan daar snel in gaan kiemen. Met deze hoge temperaturen kan dat snel gaan. Net als vorig jaar word het ras Henrik gezaaid. Het zaad word geleverd door Agrifirm. Het zaad is verpakt in zakken van 25 kg die leeggemaakt word in de voorraadbak van de Lemken zaaimachine. Met de Lemken zaaicombinatie word 3 meter breed gezaaid.