26 en 27 maart 2014; uitreiking bekers pieperprijsvraag

26 en 27 maart 2014; uitreiking bekers pieperprijsvraag

Woensdag 26 en donderdag 27 maart heb ik de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de Pieperprijsvraag 2014.
Na 2012 en 2013 inmiddels de derde pieperprijsvraag. Het ging om het raden van de totale hoeveelheid aardappelen die op de twee foto’s lag. Vanuit heel Nederland en Belgie werden pogingen gedaan om de felbegeerde Harrysfarm bodywarmer te winnen. Dit jaar voor het eerst kon er een Harrysfarm pieperprijsvraag beker gewonnen worden. Hieronder de trailer.

In 2014 een record van 203 pogingen. Voor het eerst kwamen er twee winnaars uit de bus. Allebei zaten ze er maar 10 kg naast. Het te raden gewicht was 26240 kg. Ik reik de prijzen zelf uit. Het eerste jaar was dat Swifterbant, vorig jaar het Zeeuwse Graauw.
1 winnaar kwam dit jaar uit Biddinghuizen (Flevoland). De winnaar is Robert Stokman, die een mooi akkerbouwbedrijf heeft bij Almere en Biddinghuizen. Na de uitreiking onder het genot van een bakkie koffie nog nagepraat.


De tweede winnaar kwam uit het Zeeuwse Zierikzee, Henk de Vlieger. Henk is werkzaam bij Mol Agrocom. Mol Agrocom is een particulier toeleveringsbedrijf voor de agrarische- en groenvoorzieningsector in Zuidwest-Nederland. Henk is daar adviseur akkerbouw en teamleider. Na een kennismaking en koffie kreeg ik van Henk een rondleiding door het prachtige bedrijf Mol Agrocom in Oude Tonge (Goeree Overflakkee) Zuid Holland. Mol Agrocom heeft net een nieuw bedrijfsgebouw in gebruik genomen. Indrukwekkend om te zien.

Onderweg naar Oude Tonge kregen veel twittervolgers van mij in de gaten dat ik toch wel erg dicht bij hun in de buurt kwam. Zo kreeg ik een uitnodiging om een bakkie te doen bij het bedrijf TTW, Adviseurs voor teelt en verwerking. Dit bedrijf ligt vlakbij Mol Agrocom in Oude Tonge. Een leuk gesprek gehad en veel over het bedrijf en hun werkzaamheden te horen gekregen. Van Oude Tonge nog over het prachtige Tholen gereden. Daarna richting Steenbergen gegaan waar mede twitter akkerbouwer en blogger voor Akkerwijzer, Wim de Witte een prachtig 225 ha groot akkerbouw bedrijf heeft. Op het bedrijf een rondleiding gehad en de diverse percelen bekeken. Even bij het perceel Japanse haver wezen kijken van Wim de Witte, een mooie groenbemester met een groot wortelgestel. Na een rondleiding door Wim ben ik uitgenodigd voor een gezellige etentje in restaurant het Wapen van Willemstad. Willemstad is een prachtig vestingsstadje in Noord Brabant. Na het etentje op de weg naar de auto nog een flinke bui gehad. Toen weer op weg naar Swifterbant. Het was een prachtige dag. Ik kwam tijd te kort en had nog veel meer aanbiedingen voor koffie en zelfs warme appeltaart. Helaas , wie weet volgend jaar wanneer de vierde Pieperprijsvraag gehouden word. 😉

Zie onderstaande tweets die ik zoal onderweg kreeg . Grappig.