25 februari 2014; aardappels afleveren

25 februari 2014; aardappels afleveren

25 februari 2014 zijn de aardappelen van oogst 2013 afgeleverd. 17 vrachtwagens zijn afgeleverd. De aardappelen zijn naar Agrarfrost in Duitsland (Aldrup) gegaan waar ze tot frites verwerkt worden.
Om half negen in de ochtend zijn we begonnen met scheppen. Net als de uien worden de aardappelen ook opgeschept door opschepbedrijf Van Hees uit Ens. De aardappelen zijn verkocht aan APF Holland BV uit Dronten. Deze heeft ze weer doorverkocht aan fritesfabrikant Agrarfrost. De laatste vrachtwagen verliet om half 2 in de nacht het erf. In totaal zijn er 17 opgehaald. De laatste vrachtwagen heb ik zelf volgeladen omdat de man van de opschepper al weg was. Zo kon ik zelf de laatste oogst aardappelen opscheppen, want in september staat er op dezelfde plaats een mooie nieuwe bewaarplaats voor aardappelen en uien.