19 februari 2014; nieuwe strooischoepen aan strooier

19 februari 2014; nieuwe strooischoepen aan strooier

De strooischoepen van onze gezamelijke kunstmeststrooier vervangen. De kunstmeststrooier een Vicon Rotaflow RO -EDW is inmiddels alweer een aantal jaren oud. De kunstmestrooier heb ik samen met 2 andere collega akkerbouwers. Hiermee strooien we gezamelijk 140 ha. Het viel ons op dat de schoepen die het kunstmest goed over de akker moeten verspreiden slijtage vertonen. Om het strooibeeld niet te verstoren heb ik vanochtend de schoepen vervangen. Een klusje van een halfuurtje. De schoepen zijn makkelijk te vervangen. De oude schoepen werden nog bevestigd met een splitspennetje maar tegenwoordig worden de schoepen bevestigd met een slotbout. Dit voorkomt het loschieten van een schoep. Dit is ons 1 maal overkomen. Gelukkig toen geen schade gehad. Vicon heeft deze modificatie gedaan om dit probleem te voorkomen.