18 februari 2014; kunstmest gebracht

18 februari 2014; kunstmest gebracht

Agrifirm heeft dinsdag 18 februari 2014 bigbags met kunstmest bezorgd. Na het opstellen van het bemestingsplan voor 2014 halverwege januari door een adviseur van Agrifirm heb ik een bestelling geplaatst voor half februari. De kunstmest is geleverd in bigbags van 600 kg. Deze bigbags kan ik legen boven de kunstmeststrooier. Ik heb al het kunstmest voor 2014 al laten bezorgen om wanneer ik het wil ook te kunnen strooien. Op ons bedrijf word niet alleen kunstmest als meststof voor de akkerbouwgewasen gebruikt maar ook dierlijke mest. De kunstmest word tijdelijk buiten gezet. Met de heftruck zet ik zelf de bigbags in de inmiddels lege uienbewaarplaats. Het eerste moment van strooien zal het bemesten van wintertarwe zijn. Zodra de grond het toelaat zou dit wel al kunnen.