29 januari 2014; verkiezing mooiste bewaarui

29 januari 2014; verkiezing mooiste bewaarui

Woensdag 29 januari was weer de jaarlijkse themadag uien. Met als rode draad, de verkiezing van mooiste bewaarui van 2014 (oogst 2013). Dit jaar heb ik ook weer een poging gewaagd. Vorig jaar werd ik tijdens mijn eerste deelname aan de verkiezing tot mijn verrassing 2e. Helaas deze hoge notering zat er dit jaar niet in.
Tijdens de themadag uien is er een programma, georganiseerd door Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland (LNCN) in samenwerking met Agrifirm en Bejo Zaden. De dag word gehouden in de Meerpaal te Dronten. In het theater werden lezingen gehouden terwijl er op het Meerpaalplein een bedrijvenmarkt was met verschillende standhouders. Na afloop van het ochtendprogramma werd er door de Meerpaal een hachee maaltijd geserveerd. 22 deelnemers deden dit jaar mee aan de verkiezing beste bewaarui 2014. De jury heeft het dit jaar erg moeilijk gehad. De concurrentie onderling was moordend. Uiteindelijk stak er 1 iemand boven uit en dat was de heer Knook uit Dronten. Zelf moest ik genoegen nemen met een 6e plaats. De uitslag met de beoordeling van de jury. Alle uien van de deelnemers werden dezelde dag gekeurd door 3 onafhankelijke keurmeesters.
De uien worden beoordeelt op de volgende criteria: Uniformiteit, Vorm, Hardheid, Huidvastheid, Kleur, Sortering en Algemene indruk. Hieronder een verslag wat er aan vooraf ging om een mooi bakje met uien te kunnen presenteren.


Artikel De Groot en Slot. 

Artikel Akkerwijzer