13 december 2013; landelijke graandag Agrifirm

13 december 2013; landelijke graandag Agrifirm

Afgelopen vrijdag ben ik aanwezig geweest op de landelijke graandag georganiseerd door Agrifirm. Het graan wat ik lever aan Agrifirm werd dit jaar voor het eerst opgeslagen in Kampen bij Graansloot. Vrijdag en zaterdag 13 en 14 december konden we deze indrukwekkende lokatie in Kampen bekijken. Samen met Graansloot heeft Agrifirm deze graanopslag gerealiseerd. Graansloot heeft een perfecte ligging, het ligt aan groot vaarwater en mooi centraal in Nederland. In 2014 kan hier 130.000 ton graan opgeslagen worden. Tijdens deze dag konden we ook de Agrifirm lokatie in Emmeloord bezoeken. Hier vind de bewerking en ditributie van zaaizaden plaats. Deze vestiging is inmiddels gemoderniseerd. De ene helft van de bezoekers ging in de ochtend met bussen naar Emmeloord en de andere helft bleef in Kampen waar Graansloot bekeken kon worden. Tussendoor werd er in Graansloot ook nog vergadert met sprekers als Aart den Bakker van Agrifirm en Cees Maas van DCA. Tussen de middag werd nog een stampottenbuffet geserveerd. Al met al was het een zeer interessante dag in Kampen en Emmeloord. Indrukwekkend om te zien en goed georganiseerd door Agrifirm.