29 november 2013; grote machine schoonmaak

29 november 2013; grote machine schoonmaak

Nadat het landwerk voor 2013 23 november definitief afgerond werd, is het tijd om de machines die nog onder de vette klei zitten schoon te maken. De Beco Super 1200 kipwagen was als eerste aan de beurt. Met de hogedruk reiniger de meeste klei er af spuiten en daarna met de autoshampoo de kipwagen insoppen. Goed voor de lak. De ploeg word ook schoongemaakt. Aan de ploeg hangt veel klei. Ploeg is schoon, de schijfkouters en risters zijn ingevet om roestvorming te voorkomen. Ook woelpoot en Lemken zaaicombinatie zijn schoon. De trekkers en spuitmachine zijn nog aan de beurt. De Steyr 9105 trekker is voor een onderhoudsbeurt naar Mechanisatiebedrijf Weevers in Swifterbant gebracht. Het erf is ook grotendeels schoongespoten, want het werd door het vochtige af en toe miezerige weer plaatselijk glad van de natte klei.