23 november 2013; landwerk klaar

23 november 2013; landwerk klaar

23 november de laatste meters geploegd en wintertarwe gezaaid. Het landwerk voor 2013 zit erop. Dat is een kleine week later dan in 2012. Door het natte weer in oktober en november waren delen van het bietenland lang nat. Na de wat drogere dagen afgelopen week kon het dan eindelijk. Alhoewel sommmige stukken toch nog wat nat waren. De suikerbieten zijn in september onder goeie omstadigheden gerooid. Daardoor ploegde het land nog redelijk mooi om. Het land valt nog redelijk goed om vind ik zelf na alle regen van de maanden oktober en november. Onze nieuwe Lemken zaaicombinatie wordt direct goed getest. Niet alle wintertarwe word mooi afgedekt door grond, maar onder deze omstandigheden valt dat ook niet mee. De wintertarwe zal in deze tijd van het jaar toch wel kiemen.