4 oktober 2013; slijtdelen Evers woelpoot vervangen

4 oktober 2013; slijtdelen Evers woelpoot vervangen

Van de Evers woelpoot de slijtdelen vervangen. Dat was ook wel nodig. Rond deze tijd van het jaar gebruiken we de woelpoot met drie grote tanden om de trekkersporen die na het oogsten van aardappelen en uien zijn ontstaan los te trekken. Zo voorkomen we dat er na veel neerslag water in deze sporen komt te staan. In deze tijd van het jaar drogen deze natte sporen niet zo makkelijk meer op. De onderste delen van deze tanden kunnen we vervangen. Door het werk in de grond slijten deze delen langzaam af. De delen zijn te vervangen. Om de 2 tot 3 jaar is dit wel nodig. Na het aardappelrooien gebruiken we 3 tanden (poten), er zit 75 cm afstand tussen de woeltanden (poten). De aardappelen zijn om de 75 cm gepoot. Bij uien gebruiken we 2 woeltanden (poten). De uien staan op bedden van 150 cm.