8 juli 2013; gewasstand

8 juli 2013; gewasstand

De wortelgewassen zitten nog volop in de loofontwikkelingsfase. De wintertarwe zal binnenkort gaan afrijpen. De wintertarwe zal langzamerhand de groenachtige kleur gaan verliezen. Het gewas toont nog gezond. In de aren zitten groene, zachte korrels. Het gewas is vrij zwaar en nauwelijks zonder beschadiging te doorlopen. Soms komt onderin het gewas bruingeelachtige streepjes voor. Stelt niet veel voor. De wortelgewassen zijn nog makkelijk te doorlopen. De aardappelen zijn afgelopen week zowel in loof als “knolletjes’ hard gegroeid. In het gewas komen ook al vrij veel bloemetjes voor. Ten opzichte van vorige week is veel vocht uit de bovenste grondlaag verdampt. De grond voelt droog aan en is erg gemakkelijk te verwijderen (plakt niet) aan de worteldelen. De gewassen zien er bovengronds vitaal uit en zoeken het vocht via de wortels (en capillaire opstijging) op in de diepere lagen. De akkerrand aan de Elandwegkant heeft al een mooie variatie in kleur en een boeket plukken is goed mogelijk. De akkerrand aan de tocht (Pollinator) heeft nog weinig variatie, vooral gele en witte bloemen.

8 juli 2013; gewasstand 8 juli 2013; gewasstand 8 juli 2013; gewasstand