12 juli 2013; graanetappe in de Tour de France

12 juli 2013; graanetappe in de Tour de France

De firma Nu-Swift brandbeveiliging uit Arnhem heeft de bedrijfsveiligheidartikelen gecontroleerd. Een medewerker van Nu-Swift heeft de brandblussers en de bedrijfsverbanddoos BHV (bedrijfshulpverlening) gecontroleerd. Deze controle vindt een keer per jaar plaats.

De wielrenners van de Tour de France passeerden in hoog tempo eindeloze vlakten graan. De renners hadden vandaag een vlakke/glooiende etappe van Tours naar Saint-Amand-Montrond. Een enerverende etappe met mooie beelden vanuit de helicopter over enorme arealen graan. Veel percelen leken op TV al behoorlijk afgerijpt. Enkele percelen al geoogst en soms in grote balen geperst. De temperatuur in Frankrijk rond de 30 graden. Een groot verschil met de 19 graden in Flevoland. Zelfs een beetje motregen in de ochtend. Geen enkele combine in actie gezien. Jammer het had prachtige luchtopnamen kunnen opleveren. We hebben ook al in vorige etappes gezien , dat de Fransen erg creatief zijn met de balen graan … Ze worden ook regelmatig als tribune ingezet. Geoogste graanpercelen dienen soms als parkeerplaats…De omstandigheden in de etappe waren vergelijkbaar met de open (winderige) vlakten in Flevoland. De wielrenners koersten in lange waaiers (zijwind) met een ongelooflijke gemiddelde snelheid van 47 km naar de finish. Zelden zo’ n ‘slagveld’ in een vlakke koers gezien. De deskundigen spreken inmiddels over een historisch koers. Uiteindelijke een prachtige derde plaats voor Bauke Mollema.

12 juli 2013; graanetappe in de Tour de France 12 juli 2013; graanetappe in de Tour de France