5 april 2013; uien zaaien

5 april 2013; uien zaaien

Loonbedrijf Breure heeft 4 en 5 april de 10 ha uien van het ras Hypark erin gezaaid.
De uien zijn gezaaid met een 4,5 meter brede Agricola zaaimachine. De uien worden op zogenaamde “bedden” gezaaid. Elk bed is 1,5 meter breed en heeft 5 rijen uien. De zaaimachine van Breure kan 3 bedden zaaien. Rond half 1 in de middag is Breure begonnen met zaaien. Per ha zaai ik ca. 4 eenheden (pakken). In 1 pak zaad zitten 250.000 zaden. Per ha worden ongeveer 1.000.000 zaden gezaaid. De omstandigheden om te zaaien zijn bijna ideaal, alleen had de grond onderin nog iets vochtiger mogen zijn. Hopelijk krijgen we halverwege komende week wat regen. Zo kunnen de zaden allemaal kiemen. Vrijdagmorgen 5 april om 9 uur zaten de uien erin. De zaden kunnen nu gaan kiemen.