5 april 2013; suikerbieten proefveld gezaaid

5 april 2013; suikerbieten proefveld gezaaid

Het suikerbietenproefveld van SES van der Have zit er weer in. Donderdagmiddag werd de speciaal voor proefvelden gemaakte zaaimachine met de dieplader gebracht. De zaaimachine had in de Noordoostpolder al een proefveld van 3 ha gezaaid. Hier zijn rond de 2000 plots zijn gezaaid. Het proefveld is ca. 1,8 ha groot. Tijdens het zaaien was het erg koud. Vorig jaar zat er geen huif op de zaaimachine en zaten de mannen in een lekker voorjaarszonnetje te werken. 1 man loopt achter de zaaimachine aan om het zaaiwerk te controleren. Tussen de plots zijn eerst paden gezaaid en is er een witte streep getrokken om te bepalen wanneer de volgende plot weer gezaaid moet worden. Na het zaaien van het proefveld kan ik mijn eigen suikerbieten zaaien. Het proefveld ligt hier in.