11 en 12 maart 2013; aardappels afleveren

11 en 12 maart 2013; aardappels afleveren

1 en 12 maart zijn ruim 400 ton aardappelen (ras: Ramos) afgeleverd. Normaal lever ik de aardappels in mei af, maar omdat de afnemer APF Holland BV de aardappels eerder kon gebruiken gaan ze nu eerder weg. De aardappels gaan naar Duitsland. Ze gaan naar Agrarfrost in de plaats Aldrup. Dit is ca. 3 uur rijden. Omdat APF Holland maar een bepaalde hoeveelheid van het ras Ramos kan leveren aan Agrarfrost, blijft er nog ruim 100 ton aardappels over. Deze gaan bij een volgende sessie van het ras Ramos weg. Dat zal over ruim een week zijn. Opschepbedrijf Van Hees uit Ens schept de aardappels voor mij op. Het voorschot waar de aardappels achter zitten word tijdens het scheppen weggehaald. Tijdens het afleveren was het behoorlijk koud. Op het kleed van een vrachtwagen lag nog een behoorlijke portie ijs dat er eerst af moest. Omdat de aardappels naar Duitsland gaan mogen de vrachtwagens niet volgeladen worden. Nu gaat er ca. 26 ton in. In Nederland mogen ze wel 35 ton laden. In ongeveer 35 minuten is een vrachtwagen volgeladen. Vorig jaar heb ik een aardappelprijsvraag gehouden. Dat was een groot succes. Vanaf een foto kon men raden hoeveel aardappels er nog in de bewaarplaats lagen. 125 deelnemers hadden een poging gewaagd. Ook dit jaar wil ik weer een prijsvraag houden. Houd de website en twitter in de gaten. Het is de bedoeling dat als er ongeveer nog 1 vrachtwagen aan aardappels ligt dat men via een foto kan raden hoeveel kilogram aardappels daar nog liggen. Dit zal binnen 2 weken wel gebeuren. In totaal zijn 14 auto’s geladen.