Januari 2013; drains controleren

Januari 2013; drains controleren

Afgelopen week ben ik begonnen met het controleren van de drains. Drainage is belangrijk om de akkers in Flevoland na veel regen goed droog te houden. Tijdens het zomerseizoen wil het wel eens voorkomen dat bij het maaien van de sloottaluds en het maaikorven van de slootbodems de drains verstopt raken. Het is belangrijk dat bij flinke regenval de drains goed kunnen uitstromen om de akker snel weer droog te krijgen. Afgelopen week heb ik een deel van de sloot gecontroleerd en er zaten toch een paar drains dicht. Tijdens een natte periode zijn de drains goed te controleren omdat ze dan volop uitstromen.

Januari 2013; drains controleren

Hier zit een drain, er groeit wat gras voor. Het water wil er niet snel uit.

Januari 2013; drains controleren

Met een schop maak ik de drain goed vrij van gras en klei.

Januari 2013; drains controleren

Nu is de drain vrij, het water kan weer goed uitstromen. De drains liggen bij ons om de 6 meter.

Januari 2013; drains controleren